gewichtsconsulente.punt.nl links
LEKKER ETEN IS EEN FEESTJE
googles
dagmenu voor de gezonde volwassene m/v
Wanneer je wilt afvallen, probeer dan om niet te snoepen, maar eet voldoende. Probeer om een boterham minder te eten, bij de lunch. Maar sport je daarentegen iedere dag zeker minstens 30 minuten. Gewoon wandelen is afdoende. Wil je hardlopen, prima, maar ga niet op eigen houtje starten.
 
Gebruik dit dagmenu als leidraad, dit dagmenu is voor een volwassen vrouw in de leeftijd van 19-50 jaar. De rode cijfers behoren bij een dagmenu voor een volwassen vrouw van 51-70 jaar 
ONTBIJT
2 boterhammen
Wil je wat anders eten dan brood, kies uit de lijst, onderstaande
producten kun je vervangen voor één boterham
  • 2 plakjes knackebrood
  • 1 roggebrood, wit of donker
  • 3 volkoren beschuitjes
  • ½ broodje, smaak naar eigen keuze
  • 3 cracottes
  • 2 plakken ontbijtkoek, of een dubbele zoals Snelle Jelle
  • 1 glas drinkontbijt
  • 1 eetlepel crüsli, alle smaken, alleen bij hoge uitzondering
  • 1,5 eetlepels muesli zonder suiker 
  • 2,5 eetlepels All Bran staafjes
  • 1,5 eetlepels All Bran ander soort
  • 2,5 eetlepels cornflakes, smaak naar eigen keuze
  • 1 vitalu tarwe-ontbijtcracker
2x halvarine
2x beleg mager
  • 1x broodbeleg appelstroop
  • 1x broodbeleg gestampte of gekleurde muisjes
  • 1x broodbeleg jam-smaak naar keuze
  • 1x broodbeleg magere smeerkaas 20+
  • 1x broodbeleg magere kaas
  • 1x broodbeleg magere ham
1x melkproduct
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 glas halfvolle melk
  • 1 glas karnemelk
  • 1 glas verse sojamelk
1x fruitproduct
 
TUSSENDOOR
1 boterham
  • volkoren
  • allison
  • bruin
  • vezelwit
1x halvarine
1 plak ontbijtkoek
1x fruit
  • 1 appel
  • 1 kiwi, green of gold
  • halve rode grapefruit
  • 2 mandarijnen
  • 1 sinaasappel
  • 3 verse abrikozen
  • 4 ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 1 schijf=120 gram meloen, alle soorten,
  • 1 nectarine
  • 1 perzik
LUNCH
4-3 boterhammen
4x3x halvarine
2x tomaat
2x beleg mager
  • 1x broodbeleg kipfilet
  • 1x broodbeleg rosbief
  • 1x broodbeleg achterham
  • 1x broodbeleg filet americain
  • 1x broodbeleg kalkoenham
  • 1x gekookt ei

100 ml melkproduct

TUSSENDOOR
1x fruit
  • 1 banaan
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram rode bessen
  • 1 kiwi green of gold
  • 100 gram bramen
1x melkproduct
  • 150 ml magere yoghurt
  • 1 glas halfvolle melk
  • 1 glas karnemelk
  • 1 glas verse sojamelk
 
DINER
1x groenteportie, als leidraad, 4 groenteopscheplepels
1x zetmeelportie, dit kan aardappelen of rijst of macaroni of spaghetti,
hieronder zie je de aanbevolen hoeveelheden. Je kunt de betreffende
hoeveelheden ook vinden in de diverse warme maaltijdvoorbeelden.
  • aardappelen gekookt, 4 kleine, 2 grote = in gewicht 200 gram-150 gram
  • macaroni gekookt, 4 aardappelopscheplepels = 200 gram-150 gram
  • spaghetti gekookt, 200 gram-150 gram
  • rijst gekookt, 200 gram-150 gram
  • patat frites, 2 aardappelopscheplepels = in gewicht 100 gram-75 gram
1 portie magere vlees/vis of vleesvervanger
  • kipfilet
  • kalkoenfilet
  • rosbief à la minute
  • mager rundvlees
  • kabeljauw
  • scholfilet
  • zalm
  • tonijn
1 sauslepel magere jus
 
TUSSENDOOR
1 klein koekje allerhande of klein stukje chocolade
1x melkproduct
1x fruit
 
Wanneer je als volwassene dit eet op één dag, dan heb je geen behoefte
aan snoep of iets anders. Maar eet alles.
 
In de kolom hieronder staan dagmenu's in zijn geheel uitgeschreven. Zo kun je naar hartelust varieren. De ene dag je eigen dagmenu bepalen. De andere dag volg je een compleet samengesteld dagmenu. Zo hou je het makkelijk te volgen.
Bookmark and Share
persoonlijke vragen aan mij
Het kan zijn,
dat je een vraag 
voor me hebt,
die van persoonlijke
aard is.
 
Dan kun je 
een mailtje sturen naar
 Ik tracht zo snel mogelijk  
antwoord te sturen.
 
Elisabeth,
dé internet-
gewichtsconsulente
andere linkjes met banners
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Read more: http://www.anchel.nl/etenbloggers/artikelen/extra/#ixzz18YIUUKGm Keukenrecepten
diversen

 

Wil je het magazine bestellen of andere boeken, klik op het logo!
 
 
 
 
Follow Me on Pinterest
 
 
Mijn boek met moordverhalen is nu te bestellen bij Bol.com
Klik op de link onder de afbeelding om te bestellen.
 
 
Hele lieve en mooie reacties op mijn boek moordverhalen:
*We hebben je boek gelezen, met een knipoog en een lach, erg ontspannend was het. Het hoofdstuk haat-liefde vond ik een prachtige wending hebben.
Met lege handen vond ik erg aandoenlijk.
Al met al een goed boek.
 
*Ben al aardig ver in je boek,wat leuk geschreven en spannend om te lezen. Een aanrader
 
*Ja echt een aanrader!
 
*Een boek met spannende, moordverhalen!!
En het eindigt vaak zoals jij het nou net niet verwacht!!
ik zou zeggen, lees dit boek!
 
 
 
Mijn boek met gedichten is ook te bestellen bij bol.com klik op de link onder de afbeelding.
 
Recht uit mijn hart
Recht uit mijn hart
Ark, Elisabeth van der
 
Reacties op mijn gedichtenbundel.
*Beste Elisabeth, Bedankt voor je mooie boekje. Ik heb de gedichtjes met plezier gelezen. Vooral de gedichtjes "de maan", "ontluikend groen", "schelden doet wel pijn", "arme Bas", "mijn leven met reumatische aandoeningen", spraken mij aan. Ook heb je me geinspireerd, want ik kreeg ineens zin om ook een gedichtje te maken. En dit lukte, ik was er helemaal blij mee. Zo zie je maar weer waar jou gedichtenboekje, Recht uit mijn hart, toe leid.
Bedankt hiervoor, liefs Els.
EtenBloggers
 
EtenBloggers
  
Diet & Nutrition Blogs - Blog Catalog Blog Directory
 
 
Dit is het logo van mijn nieuwste website. Je vindt hier foto's en beschrijvingen van onze wandelingen, foto's van onze mopshond en uiteraard recepten met de foto's van gerechten. Er staan ook links naar de site waar je mijn boeken kunt bestellen. Klik op het logo en je komt op de website.
 
 
 
 
Welkom op mijn weblog. Zal me eerst even voorstellen.
Mijn naam is Elisabeth en ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente.
In 1991 heb ik het diploma voedingsleer gehaald van de loi.
In 2001 haalde ik het diploma gewichtsonsulente ook van de LOI.
In 2008 heb ik het diploma voeding voor kinderen gehaald van de LOI.
 
Ik hoop jullie te kunnen verleiden tot een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Ook voor mensen met een gezond gewicht
 
De dagmenu's, ontbijtvoorbeelden, lunchvoorbeelden en dinervoorbeelden
vind je op mijn website. Hier staan de algemene dagmenu's.
Dit zijn voorbeelden wat je eigenlijk per dag zou moeten eten in de betreffende leeftijdscategorie. Wanneer je dat eet en je beweegt minimaal 30 minuten,
wanneer dat mogelijk is, dan zal je langzaam afvallen,
doch wat belangrijker is, je komt niet aan.
 
En oh ja, vergeet de poll niet. Zeer belangrijk, even invullen graag.
 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe logs, scroll dan naar beneden,
daar vind je een vakje, emailalerts, geef daar je email in en wanneer ik een
nieuwe blog plaats, krijg je daar een e-mail van. Zo ben je direct op de hoogte
en kun je snel komen kijken of de blog naar je smaak is.
 
Elisabeth©
 
Blauwhartje, bedankt voor de award, ik dicht met plezier mee.
 
En weer een award van Blauwhartje.
 
 
 
Keukenrecepten
kookboeken-lijst
 
titel
schrijver/ster
isbn
uitgeverij
diversen   
9036618339   
REBO Culinair/international
het grote boek met hapjes/The Essential finger food cookbook
Diversen, oorspronkelijk Australisch
90-5426 294
 
De lantaarn
Francie Jouanin   
383315282
Könemann
Martine Wittop Koning Leerares in koken en voedingsleer
Geen, het boek is van 1925
Nijgh&van Ditmar's
Rotterdam
simpelweg lekkere vegetarische keuken   
Diversen/vertaling Ingrid Hadders
978-1-4075-1064-4
parragon Books Ltd
Linda McCartney
9021532778
Kosmos-Z&K Uitgevers B.V.
Jamie's Amerika
Jamie's Amerika
Jamie's Amerika
Jamie Oliver
  
978 90 215 4681 0
Kosmos uitgevers, Utrecht/Antwerpen
52 diverse topkoks
978-90-79824-04-5
tnt-post
diversen
9783883140891
Konemann
diversen   
9036618371
Rebo Culinair/International
Mathijs Vrieze
9789081302432
 HaMa publishing
 
 Antonio Carluccio
9789059563032
 
 
 
 


virtuele weblogreceptenboek

Het recept van Wanda

Gehaktovenschotel voor 2  personen:
- 300 gr. gehakt
- 400 gr groentepakket (of losse groenten zoals prei, paprika, worteltjes, sperzieboontjes, aubergine, tauge etc.)
- 2 zakjes ovenaardappelpuree (of zelf maken...)
- knoflook, chilikruiden, mosterd, geraspte kaas
Gehakt rullen, beetje chilikruiden en knoflook erbij, vervolgens groente toevoegen en naar smaak nog wat knoflook of chilikruiden of een theelepel sambal toevoegen.
Ondertussen puree klaarmaken en daar even een lepel pittige mosterd aan toevoegen.
Vervolgens bodem van ovenschaal bedekken met gehaktmengsel en daarbovenop de puree gelijkmatig verdelen. Doe er nog wat geraspte kaas op en vervolgens 45 min. in de oven.
 
 
 
 
Het recept van Barbara
Rauwe witlof met aardappelschijfjes  
Met zongedroogde tomaatjes in olie, feta kaas en een karbonade.
 
Recept is voor 2 personen

Nodig:

3 stronkjes witlof

2 eieren

Azijn

2 lente uitjes

peper en zout

Zo'n 8 a 10 gedroogde tomaatjes in olie (excelent van AH is erg lekker)

Feta kaas

2 karbonades

Zakje met aardappelschijfjes 500gr

Boter voor het braden en bakken

Beetje suiker of 2 zoetjes

paprikapoeder

Werkwijze:

Kook de 2 eieren net niet hard en laat deze afkoelen.

Doe de karbonade naar smaak kruiden en bak deze in de koekepan bruin. Terwijl de karbonade braden doe de aardappel schijfjes met wat boter in de pan bakken doe er wat zout en paprika poeder overheen zo worden ze lekker bruin en smakelijk.

Terwijl bovenstaande staat te bakken en braden doe je in een slakom een flinke scheut azijn met naar smaak een beetje suiker of 2 zoetjes. Dit om het scherpe van de azijn weg te nemen. Was de groente en snijd de witlof in hele fijne reepjes en gooit het hart weg. Doe deze in de slakom erbij en snij de 2 lente uitjes in dunne ringetjes en doe deze er ook bij.

Snij de tomaatjes in dunne reepjes, en maak van de feta kaas hele kleine blokjes en doe deze ook bij de rest in de slakom. Dan naar smaak wat peper en zoet erover strooien en neem wat van de olie als dressing over de witlofsalade. Voeg als laatste de eieren in schijfjes toe en hussel het geheel licht door elkaar, even na proeven voor eventuele aanvullingen van kruiden of de olie...
 
 
Recept één van Esbee
Bamisoep
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
4 eetl. (zonnebloem)olie
2 teentjes knoflook
3 bouillontabletten
1 dikke prei
1 bakje boemboe voor bami goreng (AH)
1 pakje eiermie
1/2 komkommer
1 krop paksoi
100 gr. taugé
300 gr. kipfilet
4 eieren
Ketjap
Citroensap
1 takje bladselderie ­
Zout en peper

------------------

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilethelften van elkaar los. Roer 2 eetl. boemboe los met 2 eetl. olie en bestrijk de kipfilets hiermee. (Ik heb kipfiletblokjes gekocht, die ik in bovengenoemde boemboe'marinade' zet.)
Terwijl de kip even in de boemboe staat, de eieren hard koken.
Bak de kip in de koekenpan goudbruin en gaar in 15 minuten. Snijd de prei in schuine ringen en roerbak het 2 min in 2 eetl. olie. Knijp er 2 teentjes knoflook boven uit, roer de rest van de boemboe erbij en roerbak 3 min. Voeg 1,5 liter water en 3 bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook. Snijd de komkommer in dunne reepjes van 3 cm. Snijd de paksoi in repen, zoek de taugé uit. (Ik weet niet precies wat er uitgezocht moet worden, ik gooi altijd alles erin.) Leg de mie in de kokende bouillon, roer het na 1 min. los met een vork, voeg de groenten toe en kook de soep nog 4 min.
Snij ondertussen ieder ei in vieren of achten.
Breng de bouillon op smaak met zout, peper, ketjap en een weinig citroensap. Knip het blad van de selderie fijn. Snijd de kipfilets in dikke plakjes (dat hoef ik dus niet te doen) en verdeel ze over de soepkommen. Schep de soep erover en strooi er het selderijgroen over. Per bakje 1 (gesneden, gekookt) ei erbij/erin geven.

Geef er eventueel seroendeng bij. (Dat is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen, maar dat lust ik niet, dus ik heb een potje gebakken uitjes gekocht.)
Kroepoek smaakt er ook goed bij.
Als de soep nog niet helemaal op is, kun je deze prima in de koelkast bewaren, als je dan de soep maar zover aanvult met water dat alle groente en vlees onder het vocht staan. De volgende dag gewoon opwarmen, even proeven of er nog een bouillonblokje bij moet, of eventueel een ander ingrediënt. Vergeet niet opnieuw eitjes te koken.

Eet smakelijk.
 
Recept twee van Esbee
Zomerse kip-rijst-salade

Benodigdheden voor 4 personen:
 300/400 gr kipfilet (in stukjes)
1 pakje rijst (smaak naar keuze)
 

Sla (in zakje of vers; het lekkerst is ijsbergsla of een andere stevige slasoort) 

1 doosje champignons 

1 of 2 (gesneden) uien 

450 gr ananasstukjes (blik of vers) 

1 komkommer 

3 tomaten 

Slasaus (eventueel light of met yoghurt) 

(Olijf)olie/bakboter 

Zout & peper 

  

Bereiding: 

Kook de rijst volgens de verpakking. Doe je dit ruim van te voren dan krijg je een koude salade, anders wordt het een lauwwarme salade.
Bak de kipfilet, de champignons en de gesneden uien in een koekenpan met olie en/of een klein beetje bakboter.
Snij de komkommer, tomaten, ananas (en de sla) in stukjes.
 

Doe de sla, (warme) rijst, warme kip, champignons, uien, de komkommer, tomaten en ananas in een grote schaal. Goed door elkaar mengen.  

Afmaken met (light/yoghurt) slasaus, zout en peper (mag best een beetje pittig).

Vervang voor de variatie eens een ingrediënt:
 

- Vervang de komkommer en tomaten eens door stukjes sinaasappel en aardbeien. 

- Gebruik eens maïs, sperzieboontjes of erwtjes in plaats van ananas. 

- Neem in plaats van sla eens verse bladspinazie. 

- In plaats van kipfilet kun je ook shoarmavlees of biefreepjes gebruiken.

Lekker op een warme zomerdag met een koud drankje.
*noot van mij-Elisabeth dus, het zout zou ik weglaten. Want in een kant-en-klare dressing zit zout voldoende. Eerst proeven voordat je dit erbij voegt.
  

Eet smakelijk! 

 

 

 
Hieronder het recept van een andere blogster, karin
Bij deze dan het recept voor Hete bliksem!
 
Een beetje gokken her en der met de hoeveelheden hoor,maar zoiets moet het zijn:
 
Voor 3 personen.
 
1 pond goudreinetten (3 flinke appels)
1 pond Elstar of Jonagold
Anderhalve kilo aardappelen
Anderhalf ons Chorizo.
(of bak gehakt rul, of gebruik spekjes)
 
Appels en aardappelen schillen en in gelijke stukken in één pan
opzetten met water.
Na 15 minuten bak je de plakjes chorizo in een koekepan.
Na 20 minuten appels/aardappelen afgieten en stampen. Gebruik eventueel boter en melk om
smeuiig te maken,afgegoten vocht kan ook. Eventueel wat peper erdoor.
Chorizo plakjes bovenop hete bliksem leggen.
(of roer het gehakt of de uitgebakken spekjes erdoorheen) 
 
zo,dit was 'm

dagmenu's vanaf januari tot en met december
Het dagmenu wat in de kolom hierboven staat, is het standaard dagmenu. Het is de bedoeling dat je één dag een compleet dagmenu volgt en de dag erop zelf een dagmenu samenstelt. Hiermee leer je vanzelf je eten te plannen. In deze kolom vind je kant-en-klare dagmenu's. Gebruik alles wat wordt voorgeschreven voor die dag. Je mag wisselen van eetmomenten, dat is geen probleem, maar eet wel alles. Tussen de lijnen staat één hele dag beschreven. Het moge duidelijk zijn, dat deze dagmenu's en tips om te bewegen alleen voor gezonde volwassenen zijn bestemd. Wanneer je onder behandeling bent van een huisarts, dietiste of andere medicus, volg dan dat advies of overleg met hen, wat je van plan bent.
 
=================================================================== 
 
Begin vandaag met 15 minuten stevig doorstappen op de plaats.Kun je dit “nog” niet volhouden, begin dan met vijf minuten en voeg iedere dag één minuut erbij. Koop een goede stappenteller en zorg dat je iedere dag 10.000 tot 15.000 stappen heb gezet. Wanneer je vals speelt heb je er alleen jezelf maar mee.
 
Ontbijt:
brood 1 snee
halvarine 1x broodbeleg
appelstroop 1x broodbeleg
melk halfvol 1 glaasje=150 ml


Tussendoor ‘s morgens:
brood 1 snee
halvarine 1x broodbeleg
ontbijtkoek, volkoren 1 plak
appel 1 stuk


Lunch:
brood 2 sneden
halvarine 2x broodbeleg
tomaat in plakjes 1 stuk
rosbief 1x broodbeleg

Mannen nemen één boterham extra, besmeerd met halvarine en een tomaat extra.


Probeer tijdens de pauze, 20 minuten buiten wandelen.


Tussendoor ’s middags:
Magere yoghurt 1 schaaltje=150ml
kiwi 1 stuks
 
Diner:
bouillon 500 ml
soepgroente 200 gram

Maak hier een magere soep van, laat de groente garen in de bouillon op een kleine hittebron, ongeveer 15 minuten.

 
Optioneel
broodje 1 stuk
halvarine, dieet 2x broodbeleg
komkommer in dunne plakken 10 gram
komkommerspread 1x broodbeleg

Snij het broodje doormidden, besmeer met de halvarine en de komkommerspread en beleg met de reepjes komkommer.


Tussendoor ‘s avonds:
vanille-yoghurt halfvol 1 schaaltje=150ml
koekje allerhande 1 kleine
grapefruit rood 1 heel

Probeer na het avondeten een wandeling te maken, of een blokje om op de fiets. Zorg dat je minimaal 20 minuten bezig bent. Wanneer je thuis komt, train dan je rechte buikspieren, door site-ups. Maak 3 sessies van 8 herhalingen. Om je buikspieren te trainen is het beter om de ene dag je rechte buikspieren te trainen en de andere dag je schuine buikspieren.

 
===================================================================
 
 
Begin vandaag met 15 minuten stevig doorstappen op de plaats. Kun je dit “nog” niet volhouden, begin dan met vijf minuten en voeg iedere dag één minuut erbij. Denk je dat je hier geen tijd voor heb, zet je toch de wekker een kwartiertje vroeger.
 
Ontbijt
magere kwark 1 schaaltje=150 ml
muesli zonder suiker 1,5 eetlepels
lijnzaad gebroken 1 eetlepel
tarwekiemen 1 eetlepel
banaan 1 stuk
 
Tussendoor ‘s morgens
sultana's 1 verpakking=3 stuks

Lunch
brood 2 sneden
halvarine 2x broodbeleg
tomaat 1 stuk
rauwe ham 1x broodbeleg
Mannen nemen één boterham extra, besmeerd met halvarine en een tomaat extra.

Ga tijdens de pauze 20 minuten buiten wandelen.

Tussendoor ‘s middag
Magere yoghurt 1 schaaltje=150ml
kiwi 1 stuks

Diner
Peen&uien 4 groenteopscheplepels
aardappelen gekookt 4 kleine of 2 grote
vloeibare bak&braad 1 eetlepel
bieflapje 1 stuk=100 gram
Verwarm de bak&braad en braad het bieflapje hierin snel aan om en om. Haal het vlees eruit, houdt het warm onder aluminiumfolie in een oven op 75 graden. Voeg wat kookvocht van de aardappelen erbij, roer de aanbaksels los. Maak van de peen, uien en de gekookte aardappelen een stamppot, leg het vlees erop en schep er 1 sauslepel jus over. Zout en peper naar smaak toevoegen. Eventueel wat vers geraspte nootmuskaat.

Tussendoor ‘s avonds
chocolade vla 1 schaaltje=150ml
koekje allerhande 1 kleine
grapefruit rood 1 heel
 
Oefen vanavond alleen de buikspieren. Je mag natuurlijk nog wel een stukje gaan fietsen of wandelen. Wanneer je aan een bepaald ritme bent gewend dan is het extra bewegen niet moeilijk.
 
 
=================================================================
 
Begin vandaag met 15 minuten stevig doorstappen op de plaats. Kun je dit “nog” niet volhouden, begin dan met vijf minuten en voeg iedere dag één minuut erbij.
 
Ontbijt
brood 1 snee
halvarine 1x broodbeleg
appelstroop 1x broodbeleg
melk halfvol 1 glas=150 ml

Tussendoor ‘s morgens
brood 1 snee
halvarine, dieet voor 1 snee
ontbijtkoek 1 plak
appel 1 stuk

Lunch
brood 2 sneden
halvarine 2x broodbeleg
kipfilet 1x broodbeleg
tomaat 1 stuks
rode grapefruit 1 hele
Mannen nemen één boterham extra, besmeerd met halvarine en een tomaat extra.

Ga tijdens de pauze 20 minuten buiten wandelen. Werk je thuis, of werk je niet, ga dan toch even wandelen.

Tussendoor ‘s middag
Magere yoghurt 1 schaaltje=150ml
kiwi 1 stuks

Diner
magere bouillon 500 ml
soepgroente naar eigen smaak 200 gram
Maak hier een magere soep van, laat de groente garen in de bouillon op een kleine hittebron, ongeveer 20 minuten
bagel liefst bruin 1 stuks
halvarine, dieet 1x broodbeleg
roomkaas mager 1x broodbeleg
gerookte zalm 10 gram
verse bieslook, fijngehakt 1 eetlepel
Snij de bagel doormidden,besmeer met halvarine en de roomkaas. Beleg met de zalm en de bieslook

Tussendoor ‘s avonds
vanillevla mager 1 schaaltje=150ml
koekje allerhande 1 kleine
sinaasappel 1
Ga na het eten een blokje om wandelen of met de fiets. Vraag eens een buurvrouw mee. Uiteraard ook je buikspieroefeningen doen.
 
================================================================
 
Begin vandaag met 15 minuten stevig doorstappen op de plaats. Kun je dit “nog” niet volhouden, begin dan met vijf minuten en voeg iedere dag één minuut erbij.
Ontbijt
brood 1 snee
halvarine 1x broodbeleg
ontbijtkoek 1 plak
melk halfvol 1 glas=150 ml

Tussendoor ’s morgens
walnoten 2 hele gepeld
gedroogde abrikozen ongezwaveld 4 stuks
banaan 1 stuk

Lunch
dadels 2 stuks
appel 1 stuk
druiven 250 gram
Mannen nemen één boterham extra, besmeerd met halvarine en een tomaat.

Ga tijdens de pauze 20 minuten buiten wandelen.

Tussendoor ‘s middags
Magere yoghurt 1 schaaltje=150ml
rode grapefruit 1 stuks

Diner
sperziebonen gekookt 5 groenteopscheplepels
aardappelen gekookt 4 kleine of 2 grote
vloeibare bak&braad 1 eetlepel
kipfilet rauw 1 stuk=100 gram
tomaat 1 stuk
Verwarm de vloeibare bak&braad in een koekenpan en bak hierin de kipfilet bruin aan alle kanten. Haal de kipfilet uit de pan, voeg de tomaat in stukjes in het bakvet en wat kookvocht van de aardappelen of groente. De aanbaksels los roeren, de kipfilet erbij leggen en op lage hittebron garen. Wanneer er teveel vocht verdampt dan aanvullen. Zo heb je een lekkere en magere jus.

Tussendoor ‘s avonds
Magere yoghurt 1 schaaltje=150ml
koekje allerhande 1 kleine
mango 1 halve
Oefen vanavond alleen de buikspieren. Je mag natuurlijk nog wel een stukje gaan fietsen of wandelen. Wanneer je aan een bepaald ritme bent gewend dan is het extra bewegen niet moeilijk.
Yoors

Yoors is een nieuw platform die voor kwaliteit gaat. 80% van de inkomsten gaat naar diegene die content plaatsen..
Neem een kijkje en meldt je direct aan.

Yoors

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl