Kookt @Elisabethskitchen en schrijft erover
SIMPEL, SMAAKVOL EN GEZOND
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Wie ben ik?

Elisabeth'skitchen

Promoot jouw pagina ook

 

 

Naam: Elisabeth van der Ark
Hobby,s: Koken en schrijven

Op papier ben ik gewichtsconsulente en toen ik jaren geleden deze blog startte had ik een praktijk als gewichtsconsulente. Ik heb diverse vervolgopleidingen gevolgd op het gebied van gezonde voeding. Mijn recepten en gerechten zijn gezond en passen in een normaal en gezond eetpatroon. 

Wil je meer over mij weten, dan staat het je vrij om een e-mail te sturen.
www.gewichtsconsulente@live.nl
Spam wordt niet op prijs gesteld...

Elisabeth

boodschappen
Categorieën
Elisabethsmagazine

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 5 doorbladeren. link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 6 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 7 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine edite 9 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de eerste special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de tweede special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de derde special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Topblog volrecepten.nl
Topblogs met recepten
Persoonlijke vragen aan mij
persoonlijke vragen aan mij
Het kan zijn,
dat je een vraag 
voor me hebt,
die van persoonlijke
aard is.
 
Dan kun je 
een mailtje sturen naar
 Ik tracht zo snel mogelijk  
antwoord te sturen.
 
Elisabeth,
dé internet-
gewichtsconsulente
Laatste reacties
    hitstats
    Hebbedingetjes
    Freekeh.

    Freekeh. Zo ziet het er uit wanneer het gekookt is. Normaal gesproken loop ik voor met nieuwe producten en ontdekkingen maar deze keer loop ik vet achter. Gisteren heb ik het voor het eerst bereid en het was te eten. Omdat het mijn eerste keer was, heb ik het zo neutraal mogelijk gehouden qua bereiden en op smaak brengen. Ik heb ook minder gebruikt in de bereiding. Volgens de verpakking is 200 gram voldoende voor 2 à 3 porties. Maar, wij eten wat minder dus heb ik 100 gram bereid en dat was ruim voldoende. Zeker omdat ik veel groente gebruik bij het avondeten.

    Freekeh wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. Het is een groene tarwe, die op een andere manier wordt geoogst dan gebruikelijk. De aren worden op een hoop gegooid om te drogen en daarna wordt het in brand gestoken. De graankorrel bevat zoveel vocht dat het geen vlam vat. Daarna wordt de geroosterde tarwe fijner gehakt. Het is dus een tarwekorrel. Het is echter laag in GI en hoog in eiwit. Het is een up-coming product die de quinoa zal gaan verdringen. En nu maar hopen dat het niet dezelfde kant op gaat als met quinoa. Die is inmiddels voor de lokale bevolking te duur geworden om te kopen, waardoor zij op zoek moeten gaan naar vervangers.

    Afijn, ik heb er wel een receptenflyer van gemaakt en ik ga zeker nog een ander recept bedenken. Misschien iets van burgers met oranje linzen. Dat kleurt wel lekker. Want echt het is geen fotogeniek spul. Dus sorry voor de foto.

     

    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Elisabeth's favorite
    BlogSociety
    myTaste.be
    Beste Blogger Foodblogger
    BesteBloggers
    Volg mij via bloglovin
    Follow
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl