Kookt @Elisabethskitchen en schrijft erover
SIMPEL, SMAAKVOL EN GEZOND
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Wie ben ik?

Elisabeth'skitchen

Promoot jouw pagina ook

 

 

Naam: Elisabeth van der Ark
Hobby,s: Koken en schrijven

Op papier ben ik gewichtsconsulente en toen ik jaren geleden deze blog startte had ik een praktijk als gewichtsconsulente. Ik heb diverse vervolgopleidingen gevolgd op het gebied van gezonde voeding. Mijn recepten en gerechten zijn gezond en passen in een normaal en gezond eetpatroon. 

Wil je meer over mij weten, dan staat het je vrij om een e-mail te sturen.
www.gewichtsconsulente@live.nl
Spam wordt niet op prijs gesteld...

Elisabeth

boodschappen
Categorieën
Elisabethsmagazine

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 5 doorbladeren. link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 6 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine editie 7 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt Elisabeth'sMagazine edite 9 doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de eerste special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de tweede special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Klik op de link en je kunt de derde special van Elisabeth'sMagazine doorbladeren. Link

Topblog volrecepten.nl
Topblogs met recepten
Persoonlijke vragen aan mij
persoonlijke vragen aan mij
Het kan zijn,
dat je een vraag 
voor me hebt,
die van persoonlijke
aard is.
 
Dan kun je 
een mailtje sturen naar
 Ik tracht zo snel mogelijk  
antwoord te sturen.
 
Elisabeth,
dé internet-
gewichtsconsulente
Laatste reacties
    hitstats
    Hebbedingetjes
    Limburg en streekgerechten

    Binnenkort gaan we een weekje naar Valkenburg in Zuid-Limburg. Een plek waar ik graag vertoef. Het voelt als een beetje buitenland in eigen land. De heuvels, de rustige en bourgondische manier van leven, heerlijk. In het kader van mijn weekje weg, ga ik de aankomende tijd een paar Limburgse streekgerechten proberen te maken. Mijn eerste gerecht komt uit het boek, Leer Limburgs koken. Het is geschreven door Netty & Peetjie Engels. Netty heeft, samen met haar man Wil,  tientallen boeken gemaakt met Limburgse recepten. De uitgever is: TIC uit Maastricht . ISBN/EAN is 978-90-78407-93-5  Ik heb er €14,90 voor betaald. Als ik het me goed herinner heb ik het gekocht bij de VVV in Valkenburg of Gulpen. Bij de VVV's in Zuid-Limburg kun je vaak mooie kookboekjes kopen en streekproducten.

    Het boek is echt een leer- en kookboek. Bij ieder gerecht wordt ook een opsomming gegeven van het materiaal. Dat laat ik hier achterwege. Een uitermate boek wat geschikt is om te gebruiken met kinderen in de keuken en voor beginnende koks.
    Wat ook leuk en leerzaam is, zijn de inleidingen bij ieder recept. Zo

    Uit dit boek heb ik gekozen voor het recept: gestoofde mergelchampignons, oftewel: duvelkesvleisj
    Het is geschikt bij de lunch of als warme maaltijd. Ik heb het als warme maaltijd gegeten samen met aardappelwedges, gebakken in de ActiFry. Helaas had ik geen mergelchampignons maar kastanjechampignons.

    Het is voor 4 personen
    750 gram mergelchampignons
    1 dikke ui
    70 gram boter
    4 eetlepel koffiemelk of room (vroeger gebruikte men het dik van de melk)
    1 eetlepel bloem
    zout
    peper
    peterselie

    Borstel de champignons schoon en snijd de vuile stukjes bij de stengel weg. Snijd dikke champignons een keer door.
    Maak de ui schoon en hak hem fijn.
    Smelt de boter in een pan (of in een wokpan) en laat deze lichtbruin worden. Doe de champignons in de pan schep ze direct door. Bak op een hoog vuur even aan.
    Voeg de gehakte ui toe en laat het samen even bakken.
    Giet er wat koffiemelk (of room) bij en laat het een paar minuten sudderen met een deksel op de pan.
    Maak een lepel bloem aan met ruim koud water (bij 1 lepel bloem 4 lepels water) en roer het mengsel glad. Giet de aangemaakte bloem bij de champignons om het vocht te binden. Roer in de pan terwijl je de aangemaakte bloem erin giet. Laat het even doorkoken.
    Voeg zout en een beetje peper toe. Proef het af en voeg naar wens nog zout en peper toe.
    Was de peterselie en hak hem heel fijn.
    Doe de champignons in een kom en strooi er peterselie op.
    Serveer ze warm met bruin brood of gebakken aardappelen.



    Een heerlijk budget en vleesloos gerecht.

    Elisabeth©

     





    Reacties

    Commentaar
    Jouw naam/bijnaam
    Website url
    E-mail
    Je Punt profiel
    Hou mij op de hoogte
    Ik wil op de hoogte gehouden worden
    Dit is een verplicht veld
    Elisabeth's favorite
    BlogSociety
    myTaste.be
    Beste Blogger Foodblogger
    BesteBloggers
    Volg mij via bloglovin
    Follow
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl